Most populár

2010. április 5., hétfő

The Mastery of Love 5/1.

Végül úgy döntöttem, nem az eredeti hangoskönyv eredeti sorrendjében haladok, hanem aszerint, hogy nekem éppen mi az az adott napon, ami fontos, ami segít.
A mai napon az ötödik fejezetet fogom lefordítani.
Az a címe, hogy

A tökéletes kapcsolat

Képzelj el egy tökéletes kapcsolatot: mindig inzenzíven boldog vagy a partnereddel, mert a számodra tökéletes férfival vagy nővel élsz. Hogyan írnád le ezt a személyt? 
Nos, ahogyan ehhez a személyhez viszonyulsz, az pontosan olyan, ahogyan a kutyádhoz viszonyulsz: a kutya, az kutya. Nem számít mit csinálsz, az mindenképpen egy kutya. Nem fogsz a kutyádból macskát csinálni, vagy lovat, mert a kutya az, ami. Nagyon fontos, hogy elfogadod ezt az egy tényt más emberekkel való kapcsolataidban. Nem tudod megváltoztatni a többi embert. Szereted őket úgy, ahogy vannak, vagy nem. Elfogadod őket úgy, ahogy vannak, vagy nem. Megpróbálni megváltoztatni őket, hogy beleilleszkedjenek abba, aminek te akarod látni őket, az olyan, mintha egy kutyából macskát akarnál csinálni, vagy macskából lovat - ez tény. Ők azok, amik. Te is az vagy, ami vagy. Táncolsz, vagy nem táncolsz. Teljesen őszintének kell lenned magaddal, mondjad, hogy mit akarsz, és lásd meg, hogy akarsz-e táncolni, vagy nem. Meg kell értened ezt, mert nagyon fontos: ha hajlandó vagy 'látni', akkor képes vagy meglátni az igazságot másokkal kapcsolatban, és nem csak azt látod, amit látni akarsz.  
Ha van egy kutyád, vagy egy macskád, gondolj arra, hogyan viszonyulsz a kisállatodhoz. Vegyük például egy kutyával való kapcsolatodat. A kisállatod tudja, hogyan legyen tökéletes kapcsolata veled. Ha valami rosszat csinál, akkor mit csinálsz a kutyáddal? A kutyát egyáltalán nem érdekli, mit csinálsz, csak szeret téged, nincsen semmiféle elvárása feléd - hát nem csodálatos ez? De mi van a barátoddal vagy a barátnőddel, a férjeddel vagy a feleségeddel? Olyan sok elvárásuk van, és ezek folyton változnak. 
A kutya csak a veled való kapcsolatának a saját részéért felelős. Szóval a kapcsolat egyik fele teljesen normális. A kutyáé. 
Amikor hazaérsz, kicsit megugat, csóválja a farkát, kisállatoskodik, mert annyira örül, hogy láthat téged. Nagyon jól csinálja a saját felét. És te tudod, hogy ő a tökéletes kutya. A te részed is majdnem tökéletes: vigyázol rá, törődsz a kutyáddal, játszol vele, és feltétel nélkül szereted. Majdnem bármit megteszel a kutyádért. A legtöbb ember nagyon könnyen el tud képzelni egy ilyen kapcsolatot egy kutyával.
De egy nővel miért nem? Egy férfival miért nem? 
Ismersz akár egyetlen nőt vagy férfit, aki nem tökéletes? - A kutya, az kutya, és ez neked teljesen rendben van. Nem kell, hogy kutyát csináljál belőle, és a kutya nem próbál belőled emberi lényt csinálni. Akkor miért nem tudjuk megengedni egy nőnek, hogy nő legyen, vagy egy férfinak, hogy férfi legyen, és szeretni azt az emberi lényt pont úgy, ahogyan van, anélkül, hogy megpróbálnánk megváltoztatni azt a személyt? 
Talán most azt gondolod: de mi van, ha én nem a megfelelő nővel vagy férfival vagyok? Nos, ez egy nagyon fontos kérdés. Természetesen te választod ki a megfelelő férfit vagy nőt. És milyen a tökéletes nő vagy férfi? 
Valaki, aki ugyanabba az irányba szeretne menni, mint te. Valaki, aki versenyképes a te nézeteiddel, értékeiddel - érzelmileg, fizikailag, anyagilag és szellemileg. Honnan tudod, hogy a partnered az igazi számodra? 
Hát képzeljük el, hogy egy férfi vagy, és egy nő fog választani téged. És ha van száz nő, akik közül mind a száz potenciális partnernak lát téged, vajon mennyinek leszel az igazi férfi? A válasz az, hogy nem tudod. Ezért kell felfedezned, és bevállalni a kockázatot.
De elmondhatom neked, hogy a tökéletes nő azámodra az, akit tudsz szeretni, pont úgy ahogyan van, az a nő, akit nem kell megváltoztatnod egyáltalán. Ez a tökéletes nő számodra. Nagyon szerencsés vagy, ha megtalálod a tökéletes nőt magadnak, és ugyanakkor te a tökéletes férfi vagy számára. Te akkor vagy a tökéletes férfi számára, ha ő tud szeretni téged pont olyannak, amilyen vagy, és nem akar téged megváltoztatni, nem kell neki felelősnek lenni érted, és bízhat benne, hogy te tényleg az vagy, aminek mondod magad, az vagy, amit kivetítesz magadról. És ő is annyira őszinte tud lenni, amennyire csak lehetséges, és azt vetítheti ki neked, ami ő. És nem fog azzal jönni hozzád, hogy azt tetteti, amiről később rájössz, hogy ő nem az.
Aki szeret téged, az pont olyannak szeret téged, amilyen vagy. Mert ha valaki emg akar téged változtatni, akkor te nem az vagy, amit az a személy szeretne. 
Tudod, a kutyádat nagyon egyszerű szeretni, mert a kutyádnak nincsen véleménye rólad. A kutyád feltétel nélkül szeret téged. Ez nagyon fontos. 
És hogyha a partnered is szeret téged, úgy, ahoyg vagy, az pont olyan, ahogyan a kutyád szeret téged: önmagad lehetsz a partnereddel, férfi lehetsz, vagy nő lehetsz, csak úgy, ahogy a kutya kutya lehet veled. 
Amikor találkozol egy személlyel, akkor ő rögtön a 'helló" után elkezdi információt küldeni neked, alig várja, hogy megoszthassa veled az álmát, megnyitja magát, akár tud erről, akár nem. Nagyon könnyű neked látni egy személyt, olyanként, amilyen, látni azt, ami. Nem kell hazudnod magadnak. Láthatod, mit veszel meg, és vagy akarod, vagy nem, de nem hibáztathatsz egy másik embert azért, mert ő egy kutya, vagy macska, vagy ló. Ha kutyát akarsz, akkor minek veszel macskát? Ha macskát akarsz, minek vennél lovat, vagy csirkét? Tisztában vagy vele, hogy milyen nőt vagy férfit akarsz? Aki olyan, hogy attól énekelni kezd a szíved, aki illik ahhoz, amilyen te vagy, aki pont olyannak szeret téged, amilyen vagy? Miért elégednél meg bármi mással? Miért nem szerzed meg azt, amit akarsz? Miért próbálnál meg valakit beleilleszteni abba, ami nem ő? Ez nem azt jelenti, hogy nem szereted. Ez azt jelenti, hogy hozol egy döntést, és igent vagy nemet mondasz, mert magadat is szereted. 
Hozol egy döntést, és felelős vagy a döntéseidért. 
Hogyha a döntéseid mégsem működnének jól, akkor nem hibáztatod magad, csak simán hozol egy másik döntést, valami mást választasz. 
De képzeljük el, hogy szerzel egy kutyát, de a macskákat szereted. Azt akarod, hogy a kutyád úgy viselkedjen, mint egy macska, és próbálod megváltoztatni a kutyát, mert sose mondja azt, hogy "miau". 
Hát mit csinálsz a kutyával? Menjél és szerezz egy macskát!
Ez az egyetlen módja, hogy egy nagyszerű kapcsolatot kezdj el. 
Először is tudnod kell, mit akarsz, hogyan akarod, mikor akarod. Pontosan tudnod kell a tested szükségelteit, az elméd szükségelteit, és hogy mi illik hozzád. Sok millió nő és férfi van, és mindegyik teljesen egyedi. Némelyik illik hozzád, némelyik egyáltalán nem.
Mindenkit szerethetsz. 
De napról napra foglalkozni egy emberrel - ehhez olyasvalakire van szükséged, aki eléggé illik hozzád. Nem kell pontosan olyannak lennie, mint amilyen te vagy. Kettőtöknek olyannak kell lennie, mint a kulcs a zárban - egy pár, ami működik. 
Őszintének kell lenned magaddal. És mindenki mással is. Azt vetítsd ki, aminek valóban érzed magad, és ne tettesd, hogy valami más vagy. Olyan ez, mint amikor a piacon vagy, és el akarod adni magad, és vásárolni is fogsz, és azért, hogy vásárolhassál, látni akarod annak a minőségét, amit meg akarsz venni. De ahhoz, hogy eladhasd magad, meg kell mutatnod másoknak, ki vagy valójában. Ez nem arról szól, hogy jobb vagy rosszabb vagy valaki másnál. Ez arról szól, hogy legyél az, aki vagy. 
Ha látod azt, amit akarsz, miért ne kockáztatnál? De ha látod, hogy az nem az, amit akarsz - tudod, hogy megfizetsz érte. 
Ne járkálj akkor körbe sírva: "A szeretőm visszaél velem", ha egyszer olyan tisztán láttad, hogy mit veszel. Ne hazudj magadnak. Ne vetítsd bele az emberekbe azt, ami nincs ott. Ne tagadd meg azt, amit látsz, csak azért, hogy létrehozd az üzletet, ha egyszer az az üzlet nem fogja kielégíteni a szükségelteidet. 
Ha valami olyat veszel, amire nincs szükséged, akkor a garázsban fog kikötni. 
Ugyanígy van ez egy kapcsolatban...

folytköv.

Nincsenek megjegyzések: