Most populár

2010. április 5., hétfő

The Mastery of Love 5/2.

Ha tudod, hogy mit akarsz, akkor meg fogod találni, csak úgy, ahogyan a kutyáddal való kapcsolatodban történt, csak sokkal jobb lesz. 
Persze évekbe kerülhet, hogy megtanuljuk ezt a fájdalmas leckét. De ha sikerül egy jó kezdetet összehoznod, a többi már sokkal könnyebb lesz, mert önmagad lehetsz. 
Talán valamennyi időt már belefektettél egy kapcsolatba. Ha úgy döntesz, hogy folytatod, akkor még mindig lehet egy új kezdeted, azáltal, hogy elfogadod és szereted a társadat potn úgy, ahogy van. 
De ehhez előbb egyet visszább kell lépned: el kell fogadnod magad, és szeretned magad pont olyannak, amilyen vagy. Csakis azáltal, hogy szereted és elfogadod önmagad, csakis ezáltal tudod igazán kifejezni és élni azt, aki valójában vagy. 
Az vagy, ami vagy, és ez minden, ami vagy. Nem kell azt tettetned, hogy valami más vagy. Ha azt tetteted, ami nem vagy, akkor sose fog sikerülni. Ha egyszer elfogadod magad, pont úgy, ahogy vagy, a következő lépés, hogy elfogadd a partneredet. 
Ha úgy döntesz, hogy egy személlyel akarsz lenni, ne próbálj megváltoztatni rajta semmit. Csak úgy, mint a kutyádnak, vagy macskádnak: engedd meg neki, hogy az legyen, ami. Joga van annak lenni, aki. Joga van szabadnak lenni. Ha belelógsz a partnered szabadságába, akkor a sajátodba is belelógsz, mert akkor folyton ott kell lenned, hogy lássad, mit csinál vagy mit nem csinál a partnered, és ha szereted magad, akkor soha nem fogod feladni a személyes szabadságodat. Képes vagy látni mindazt a lehetőséget, amit egy kapcsolat kínál? Fedezd fel a lehetőségeket. Legyél önmagad, és találj egy személyt, aki illik hozzád. Vállald a kockázatot, de légy őszinte: ha működik, csináld tovább, ha nem működik, akkor pedig tegyél egy szívességet magadnak és a partnerednek. Sétálj el. Engedd el. 
Ne legyél önző, add meg a partnerednek a lehetőséget, hogy megtalálja azt, amit valójában akar, ugyanakkor: add meg magadnak ezt a lehetőséget. 
Ha nem működik, jobb ha másfelé nézünk. 
Ha nem tudod szeretni a párodat pont úgy, ahogy van, akkor valaki más tudja szeretni úgy, ahogy van. Ne vesztegesd az idődet, és ne vesztegesd a partnered idejét. Ez a tisztelet. 
Ha te vagy "drogdíler", és a partnered a "függő", és te nem ezt akarod, akkor talán valaki mással boldogabb lennél. De ha úgy döntesz, hogy ebben a kapcsolatban vagy, akkor tedd meg a legtöbbet, ami tőled telik. TEdd meg a tőled telhető legjobbat, mert te vagy az, aki learathatja majd a "jutalmat". Ha képes vagy úgy szeretni a partneredet, ahogy van, ha teljesen ki tudod nyitni a szívedet a partnerednek, a mennyországot is elérheted a szereteteddel. 
Ha már van egy macskád, és mégis kutyát akarsz, mit tehetsz? Elkezdhetsz mostantól gyakorolni: kell egy új kezdet - méghozzá azáltal, hogy elvágod a múltad kötelékeit, és újrakezded az egészet. Mindannyian megváltozhatunk, és ez lehet jó változás. Lehet ez egy új kezdet neked, hogy megbocsáss mindent ami közted és a partnered között történt a múltban. Engedd el, mert az nem volt más, mint ön-imádat, nem volt más, mint félreértés, nem volt más, mint hogy valaki megbántódott, és próbálta kiegyenlíteni. Bármi is történt a múltban, nem érdemes azért lerombolni annak a lehetőségét hogy elérheted a mennyországot egy kapcsolatban. Legyen bátorságod tenni ezért száz százalékig, vagy engedd el az egészet. 
Engedd el a múltat, és minden egyes napot kezdj a szeretet egy magasabb szintjén - ez életben fogja tartani a tüzet, és növlni fogja a szerelmeteket.
Persze meg kell vizsgálnod, mit jelent az, hogy vannak jó pillanataitok és rossz pillanataitok. Ha az a rossz pillanat, hogy érzelmileg és fizikailag visszaélnek valakivel, akkor nem tudom, hogy egy párnak tovább kéne-e csinálnia. Ha az a rossz pillanat, hogy valamelyikőtök elveszti az állását, vagy valami rossz a munkahelyén, vagy balesetet szenved - ez egy teljesen más "rossz pillanat". Ha a rossz pillanatok félelemből származnak, ha a tisztelet hiányából fakadnak, vagy gyűlöletből - akkor nem tudom, hogy egy pár hány rossz pillanatot tud átélni. 
A kutyáddal való kapcsolatodban lehet egy-egy rossz pillanatod. Bármilyen okból is, de megtörténik. Egy baleset, egy rossz nap a munkahelyeden, vagy bármi. Hazaérsz, és a kutya szeretné a figyelmedet. Talán enm érzed úgy, hogy most játszanál a kutyáddal, de a kutya nem fogja megbántva érezni magát, mert te nem akarsz játszani vele, mert nem veszi ezt személyesen. Ha egyszer már megünnepelte a megérkezésedet, és rájött, hogy nem akarsz vele játszani, akkor elmegy és játszik egyedül. Nem álldogál ott, és ragaszkodik hozzá, hogy te boldog legyél. Ha te nem érzed úgy, hogy most boldog vagy, és csak csöndet akarsz - az semmi személyes. Annak semmi köze nincs a partneredhez - csakhogy ez a csönd a partnerednek sok fejtörést okozhat: "vajon most mit csináltam?", "miattam van?"
Semmi köze nincs a partneredhez. Ha egyedül maradsz, akkor a feszültség elmúlik, és vissza fogsz térni az örömhöz. 
Nos, ezért van az, hogy a kulcsnak a zárban teljsen illeszkednie kell. 
Mert ha egyikőtöknek van egy-egy rossz pillanata, vagy érzelmi krízise - az a megegyezésetek, hogy megengeditek egymásnak, hogy azok legyetek, amik vagytok. Akkor a kapcsolat egy teljesen más történet. 
Ez egy más létmód. És az egész dolog nagyon gyönyörűséges lehet. 
A kapcsolat egy művészet. 
Egy álmot, amit ketten hoznak létre, sokkal nehezebb irányítani/maszterelni, mint egyvalakiét. Kettőtöket kell boldoggá tenni, s hogy mindkettőtök boldog legyen:
a saját részedet kell tökéletesen csinálnod.
A saját részedért vagy felelős. És a te feledben van egy bizonyos mennyiségű szemét. Akinek szembe kell néznie ezzel a rakás szeméttel, az te vagy, nem a partnered. És ugyanígy van ez a partered részével: neki is van egy bizonyos mennyiségű szemete, és tudván, hogy a partnerednek is van szemete, meg fogod engedni neki, hogy ő foglalkozzon a saját szemetével. Szeretni fogod és el fogod fogadni őt az összes szemetével együtt. Tisztelni fogod a szemetét. Nem azért vagy a kapcsolatban, hogy kitisztítsd a partnered szemetét. Ki fogja ő tisztítani a sajátját. 

Ha mégértetted a "sebesült elme" elvét, akkor megérted, hogy a szerelmi kapcsolatok miért olyan bonyolultak és nehezek. Az érzelmi testünk beteg. Tele van sebekkel és érzelmi méreganyagokkal, és ha nem vagyunk tudatában annak, hogy mi betegek vagyunk, és hogy a partnerünk is beteg, akkor önzőkké válunk. A sebek fájnak. És meg kell védenünk a sebeinket, még attól az egytől is, akit szeretünk. 
De ha tudatában vagyunk mindennek, akkor hozhatunk más megállapodásokat, megegyezhetünk más dolgokban. Ha tudatában vagyunk annak, hogy a partnerünknek érzelmi sebei vannak, akkor bizonyára nem akarjuk emgérinteni a sebeit, nem akarjuk erőltetni, hogy meggyógyítsa a sebeit, és nem akarjuk, hogy ő erőltessen minket, hogy gyógyítsuk már meg a sebeinket. 
Vállald a kockázatot és vállald a felelősséget hogy hozz egy új megállapodást a partnereddel. Egy olyan megállapodást, ami mindekttőtök számára működik. Ha nem működik, akkor változtasd meg, vagy cseréld le és hozzatok létre egy újat. Használd a képzeletedet, hogy új lehetőségeket feldezz fel, hogy új megállapodásokat hozz, amik tiszteleten és szereteten alapulnak. 
Tisztelettel és szeretettel való kommunikáció a kulcsa annak, hogy a szerelmet életben tartsuk, és hogy soha ne unjuk meg a kapcsolatot. Ez arról szól, hogy megtaláld a saját hangodat és mondd ki a szükségelteidet, ez arról szól, hogy bízzál magadban és bízz a társadban.
Amit meg fogsz osztani a partnereddel, az nem a szemeted, hanem a szereteted, a szerelmed, a megértésed.
A cél az, hogy mindketten egyre boldogabbak és boldogabbak legyetek. Így egyre több és több szeretet lesz köztetek. 
Ha szeretettel és tisztelettel bánsz a partnereddel - ki fog ebben jól járni? Nem más, mint te magad. 
Ha benne vagy egy kapcsolatban, és dolgozol a saját feleddel és a partnered dolgozik az ő felével, meglátod, milyen gyorsan fogtok fejlődni. 

Ami boldoggá tesz, az nem más, mint a szeretet. 
És ha a szeretet (fel)szolgálójává válsz, és a partnered ugyanezt teszi - hát elképzelheted mindazt a lehetőséget, amit a kapcsolat rejt. 
El fog jönni az a nap, hogy tudsz együtt lenni a partnereddel bűntudat nélkül, hibáztatás nélkül, düh nélkül, és szomorúság nélkül. Csodálatos nap lesz, ha teljesen meg tudsz nyílni csakis azért, hogy megoszd magad, hogy szolgálj, csakis azért, hogy a szeretetedet add.
Akkor megszűnik a kontroll-háború.
Akkor ez a szolgálatról szól. 

De ezt csakis akkor tudod megtenni, ha a szereteted, amid van önmagad számára, az nagyon erős. 


Folytköv egy másik fejezettel majd.

Köszönöm, hogy megoszthatom.

Viszlát. 

Szeretlek. 


Nincsenek megjegyzések: