2010. május 20., csütörtök

Napi bölcsesség 1.

"You live your life just like you live today. -
...This is your life here, now, today, how you live it."

Napi bölcsesség:

találj egy módot arra, hogy jól elviseld az életet.

Legyen az egy bizonyos fajta humor, nézőpont, hozzáállás - akár utálhatod is az embereket - bár nem éri meg - lényeg, hogy érezd nyeregben magad. - Rajtad múlik.

Miért néztem Black Bookst, Monthy Pythont, Jim Carreyt? - Mert ők találtak egy módot arra, hogyan nevessék végig az életüket, hogyan tegyék könnyebbé a nehéz dolgokat.
Miért mentem el meglátogatni Oscar barátomat Londonban? - Mert ő talált egy módot arra, hogyan nézze mindig az élet napos oldalát. Hogyan legyen mindig kedves és szeretetteli. Hogyan nevessünk folyton, amikor csak lehet.
Miért hallgatok hangoskönyveket, tanulok mindenféle dolgokról - szeretetről, pénzről, emberi kapcsolatokról, kommunikációról, pszichológiáról? -

Hogy találjak egy módot arra, hogy a boldogság, vidámság az út legyen, ne pedig a cél.
És ötöst adok magamnak. Jól csinálom.

Az élet nem más, mint amit minden nap "csinálunk vele". (Mit értek ez alatt? Hogy hogyan reagálok minden dologra, ami "történik körülöttem". Hogy milyen érteékeket szolgálok, vagyis hogy milyen érteékek fontosak az életemben, minden egyes napomon.) Mind a mi választásaink. Ok és okozat. Az ok a döntésünk, az okozat az életünk.
Vagyis minden fejben dől el.
És a legsarkalatosabb pont, hogy MOST, ITT, ami van, azt hogyan kezeljük, hogyan nézünk rá, mert MOST, ITT dől el a jövő - mert a dolgok csak vannak, a többi fejben dől el. Ahogy most reagálok, abból az érzésből még többet vonzok magamhoz, mert egyszerűen így működünk: ha ráállunk egy vágányra, nehéz megtörni a mintát. Kicsiben és nagyban egyaránt. Életre, vagy csak napokra vonatkozóan.

The Job Is TO FEEL GOOD.

A legfontosabb dolgunk: jól érezni magunkat.
Bárhogy sikerül is az nekünk. (Persze csak amíg etikus, amíg nem bántunk vele másokat. Az már más kérdés, hogy mások miért bántják magukat velünk, "rajtunk".)


Köszönöm, hogy megoszthattam.

Viszlát.

Nagyon szeretlek.


Nincsenek megjegyzések: