Most populár

2007. június 13., szerda

Férfi-nő-barátság

Sokan vagyunk manapság magányosak. Van, aki nem így hívja. Kapcsolattalanság. Egyedüllét. Én így hívom. Ezt a szót használom arra, hogy nincs egyetlen ember, akivel mindent megoszthatnék, főleg magamat. (Mert a "hülyenők" erre születtek. Hogy adjanak. Ők a befogadás, ők a lágyság, az alkalmazkodás, a megosztás. ) Szóval nem vagyok ezzel egyedül. És amíg magányosak vagyunk, akár szerelmesek is, vagy csak szimplán egyáltalán nincs "arra érdemes" ellentétes nemű egyed a környéken, addig szabad-kapcsolatosdit játszunk. Szabadok vagyunk, és mindent megtehetünk. És ez jó. És élvezzük.(Közben vágyom ugyan arra az egyetlenre, de mégis megtapasztalom, hogy van ennek jó oldala is. Rájövök, hogy talán mégse kéne ezt annyira siettetni. És rájövök arra is, hogy mit akarok. Hogy mi a fontos, hogy mit szeretnék egy kapcsolatban. Igen, itt tanulom meg.)
Aztán két lehetőség van.Vagy elviszi valaki a barátodat, vagy megváltozik ez a barátság. Ami ugye férfi és nő között nincsen. (Ennek a mondatnak két befejezését ismerem. Az egyik: nincsen, csak ha te vagy az egyik - vagy valahogy így... A másik: nincsen, csak akkor, ha mindkét félnek van párja, és az se árt, ha a párok ismerik egymás másik felét. Hi-hi...remélem, ez így érthető volt.) Mert igenis, elviszik a barátodat. (Bájdövéj, ha lányból van, akkor is. Csak vele továbbra is szabad együtt aludni.) Ami gyermeki volt és tiszta, azt felváltja őbenne valami más. Ami elevenebb, fontosabb. Szerelmes lesz. Családja lesz. Gyerekei lesznek. Már csak ritkábban hallotok egymásról. Azokat a dolgokat, miket régen együtt csináltatok, mert szabad volt, többé nem szabad. Az idővel se tudtok versenyt futni. Munka, család. Persze igazából mindig a barátod marad. Mindig ugyanott tudjátok majd folytatni, ahol utoljára abbahagytátok. Ez csak önző szemléletmód, hogy elvihetik tőled. Hiszen nem is volt sose a tiéd. Mert nem tárgy.
De ha nem tudsz elveszíteni senkit sem, mert nem birtokolsz senkit sem, miért olyan átkozottul jó érzés az "Én a tied, te az enyém" érzése? És miért akarja minden nő, hogy elvegyék? No igen. Szebb kifejezés a "hozzámenni"...


(2007.03.26.)

Nincsenek megjegyzések: