2009. február 28., szombat

Day 49.

Pár napja az egyik jelmondatom: Follow your heart! Kövesd a szívedet. Avagy tedd, amit a szíved diktál. *
És van egy másik is, ez ma keletkezett: Minden "mi-van-ha", "mi-lesz-ha" és "milyen-lenne-ha" fölösleges. És egy benső mosoly mindehhez.

Valamint ma az jutott eszembe:
végtelen hálát érzek Ex-szánsájn iránt. Végtelenül végtelent. Hogy tükröm volt. Hogy olyan sokat segített nekem abban, hogy jobban magamra ismerjek. És hogy olyan dolgokat osztottunk meg egymással, amilyeneket.

_____________


*: Tárgy: SZÍVBŐL ÉLNI

Affirmáció február 26.-ára, csütörtökre

Követem a szívemet... Tudom, hogy a szívemben lakozik a lelkem, és azt választom, hogy magam és mások számára szívből hozok döntéseket, és elhessegetem azokat a gondolatokat, amik oly gyakran visszavetnek engem a félelembe.

KÖVESD, amit a szíved diktál.
A válasz minden problémádra, dilemmádra, és kihívásodra - benned nyugszik...a szívedben.
Néha el kell csendesítenünk az elménket... megállítani a gondolatainkat, amik megpróbálnak ellenőrizni és irányítani minket, és inkább megengedni magunknak, hogy vegyünk egy mély levegőt és hogy jobb döntést hozzunk arról, amiről gondolkodtunk.
Félelemmel teli gondolatok repkednek az elménkben, akár a konfetti. Mert így programoztak minket.
Sokan közülünk aggodalmaskodó környezetben nőttek fel, és hozzászoktak ahhoz, hogy aggódjanak azért, hogy a következő krajcár vajon honnan, s hogyan kerül elő, és hogy ki fog jól bánni velünk. De ha kimozdulunk a gondolkodás zümmögéséből és terméketlen gondolatainkból, és a szívünk legbelsejébe koncentrálunk, ha ott és aként központosítjuk magunkat, akik valójában vagyunk... akkor beszállhatunk a szív-inspirálta élet hajójába.
Ha szívből élünk... legmélyebb intuícióink szerint...a szerint a szeretet és együttérzés bősége szerint, amely bennünk van... az életünk megváltozik.
Jobbá válik.
Ha magunkat és másokat is képesek vagyunk a szeretet szemével látni, hirtelen a nagyobb megértés és elfogadás követeivé válunk.
Ez nem jelenti azt, hogy meg kell változtatnunk a nézőpontunkat a "rossz viselkedést" illetően. Még mindig helyteleníthetjük és szánhatjuk az önző vagy erőszakos viselkedést.
De ugyanakkor dönthetünk úgy is, hogy meglátjuk a fényt is abban a személyben, még akkor is, ah ő maga nincs ennek tudatában, ami nyilvánvaló a viselkedéséből.
Láthatjuk a világot és az embereket ugyanabból a szemszögből, ahogyan Isten látná.
Minthogy Isten része vagyunk... vagy a Forrásé, vagy az Univerzumé...megvan az a lehetőségünk és képességünk, hogy a dolgokat ne emberi, félelemmel teli szemszögből lássuk, hanem a megértés hatalmas érzésével.
És ha arra a helyre megyünk a szívünkben, az összes válasz az összes problémákra felszínre kerül. És bármi is legyen a probléma: a szeretet a válasz.
Tehát miképpen is alkalmazzunk egy ilyen szeretettel teli perspektívát az adott kihívásra? Hogyan tehetjük munkánkat, missziónkat kevésbé félelemmel telivé, szeretettel teltebbé? Hogyan vigyünk több szeretetet a kapcsolatainkba - nem csak azzal a különleges valakivel, hanem az összes emberrel az életünkben? Hogyan törhetjük át a barikádokat, amiket az emberek a szívük köré építettek? Mit tehetnek az emberek, hogy megnyíljanak, hogy megmutassák valódi érzéseiket, és a támogatásért nyúljanak, amire valóban szükségük van?
Csak fókuszáljunk a szívünkre... ahol minden érzésünk és érzelmünk lakozik. A szívünk az a hely, ahol a lelkünk időzik. És ha a szívünkből indulunk el, az életünk jobbá válik, és nem csak hogy több szeretetet tudunk majd adni, de többet is fogunk kapni ezért.

Tehát, kedves, különleges Barátom... szeretettel teli szívet kívánok neked... és hogy bele tudj látni a saját szívedbe, hogy szeretetet és megértést adj magadnak és azoknak, akik veled együtt sétálnak az ösvényen.

Szeretlek.
X.

Nincsenek megjegyzések: